Юлска прогноза за времето, предложена от Красимир Райковски

10.07.2017 г., 09:53
Юлска прогноза за времето, предложена от Красимир Райковски

Юлското слънце през юни ще изгрее с августовски замах. Като погледне човек картата – едни слънца… като палачинки! Време…! Как да му се разсърдиш!

Най обичам юни, юли и август! Веско Маринов си го е изпял! За пореден ден вижте на картата какво си причиняваме. Само след няколко часа градусите ще скочат с 5-6 и така ще скочат, че ще прескочат 30. Температурите побесняха и въобще всичко води към слагане на банските. Южните и източни ветрове полудяха! Ученичките със секси облекло разказват за горещи преживявания, а момчетата ги зяпат като невръстни сукалчета и отговарят:

– Ко каза, ко каза, ко!

А учителите – тези строги моралисти – още от вратата почват да бълват огън и жупел на и без това мръсната жега! Та, жегата пак дойде! Nice, а? Хайде на безобразно слънчевото море, където охлаждащият страстите бриз ще издуха ума на летовниците. Къде остава планината в цялата картинка? Който иска да изкачва веселяците Рила и Пирин или непокорните Стара планина и Родопи, да си стяга багажа и да ходи с кракомобила. Нека все пак да Ви обещая едно незабравимо и бурно лято, че студиото се пука по шевовете!

 

Участие в Семинар на учители по български език и литература
 

Вяра Дочева – новият директор на нашето училище
 

Далечната и близка Куба