Отново на училище

15.09.2017 г., 22:21
Отново на училище

Много цветя, много усмивки и добро настроение – това ни донесе първият учебен ден.

Госпожа Русенова, директор на училището, ни пожела новата учебна година да е спорна и успешна. Тя приветства с "Добре дошли" всички, които за пръв път пристъпиха прага на нашето училище или продължиха образованието си в нови класове.

Г-жа Емилия Дачева и г-жа Камелия Алексиева са учителките на най-малките, на първолаците.

Четири ще са паралелките в пети клас, а класните им ръководители са Галинка Калева, Магда Колева, Мирослава Йовчевска и Радосвета Станевска.

Преодолели изпитанието на националното външно оценяване, осмокласниците вече са определили своите интереси. Те ще учат в 3 паралелки: профил "Чуждоезиков" (английски и испански език) с класен ръководител Диляна Табакова; профил "Софтуерни и хардуерни науки" с разширено изучаване на английски език с класен ръководител Магдалена Димова и професионална паралелка с две специалности ("Организация на хотелиерството" и "Екскурзоводско обслужване") с класен ръководител Ирина Калинова.

886 са учениците в нашето училище, които ще учат в 38 паралелки. Педагозите са 76, а непедагогическият персонал е 19 души.

Наши специални гости бяха народният представител от 44-то Народно събрание д-р Валентина Александрова; кметът на общината Донка Михайлова; общинските съветници Васил Гадевски, Владимир Хаджийски, Камен Спасовски и Марин Минков; Минчо Христов, старши експерт от РУО на МОН, Ловеч; Виолета Маркова, председател на Училищното настоятелство и Иванка Джабраилова, председател на Обществения съвет. Получихме поздравителни адреси и телеграми.

И, разбира се, музикалните поздрави на нашите музикални таланти.

От понеделник – вече започва и ученето!

 

Участие в Семинар на учители по български език и литература
 

Вяра Дочева – новият директор на нашето училище
 

Далечната и близка Куба