Нови възможности за професионалното образование

16.09.2017 г., 08:37
Нови възможности за професионалното образование

Разнообразни са възможностите, които предлага гимназиалното образование в нашето училище. Учениците могат да учат в няколко различни профила; тази година осмокласниците бяха приети в "Чужди езици" и "Софтуерни и хардуерни науки".

Голям е интересът към професионалните паралелки, които получават добра подготовка; учениците се представят отлично на многобройни национални състезания, а абитуриентите се реализират успешно на пазара на труда. От тази година, в съгласие с новия Закон за училищното и предучилищното образование, обучението в професионалната паралелка започва от 8 клас, а с финансовата помощ на общината кабинетът за професионална подготовка е напълно обновен.

"Заради лошата материална база всички ние сме в дълг към учениците и учителите, които редовно печелят награди на национални състезания и конкурси. Благодарение на общинските съветници необходимата сума бе осигурена, а аз искам да благодаря на училището, че я вложи по най-добрия начин" – това каза в своето поздравление Донка Михайлова, кмет на община Троян.

Директорът на училището, г-жа Русенова, разказа за работата през лятната ваканция, която сбъдна една наша мечта: да имаме модерен, адекватно оборудван кабинет за професионална подготовка с обособени работни места и нова техника (конвектомат, скара, хладилници). Вече е обособен кабинет по сервиране, който ще се използва и за часовете по теория. Изцяло нови са водопроводната и електрическата инсталация, както и подовата настилка.

Гости на нашето тържество бяха народният представител от 44-то Народно събрание д-р Валентина Александрова, заместник-областният управител Бойко Пъдарски, кметът на общината Донка Михайлова, председателят на Общинския съвет Троян Николай Тодоров, общински съветници, членове на Училищното настоятелство и Обществения съвет, спонсори и много други.

Поздравления – и успехи!

 

Участие в Семинар на учители по български език и литература
 

Вяра Дочева – новият директор на нашето училище
 

Далечната и близка Куба