КАНДИДАТСТВАЙ ЗА СТИПЕНДИЯ ЗА ЕДНОГОДИШНО ОБУЧЕНИЕ В САЩ

05.10.2017 г., 09:48
КАНДИДАТСТВАЙ ЗА СТИПЕНДИЯ ЗА ЕДНОГОДИШНО ОБУЧЕНИЕ В САЩ

ЗА УЧЕНИЦИ ОТ 9 И 10 КЛАС

От 1 септември 2017 стартира кандидатстването за програма YES, предоставяща стипендии за български ученици, които да прекарат една учебна година в Съединените щати. Програмата е насочена към ученици от 9 и 10 клас и се финансира от държавния департамент на САЩ.

Стипендията YES покрива всички разходи, свързани с транспорта до и от САЩ, настаняването в приемно семейство и обучението в американско средно държавно училище, също така медицинска застраховка, месечна издръжка за основни разходи, както и участие в семинари по програмата. Не се покриват разходи за издаване на международен паспорт, разходи за свръхбагаж, за комуникации, за медицински състояния, възникнали преди старта на програмата, както и за зъболекарска грижа, други лични разходи извън месечната издръжка.

КАНДИДАТИТЕ СЛЕДВА ДА ОТГОВАРЯТ НА СЛЕДНИТЕ ИЗИСКВАНИЯ:

• Да са родени между 01 януари 2001 и 15 юли 2003

• Да са ученици в 9 или 10 клас на средно училище през есента на 2017

• Да имат добър или по-висок успех

• Да са изучавали английски език и демонстрират доброто му владеене

• Да отговарят на изискванията за издаване на американска виза

• Да могат да получат международен паспорт

УЧАСТНИЦИ С УВРЕЖДАНИЯ

Програмата предоставя възможност на участници с увреждания също да подадат своите кандидатури. За тях критериите за кандидатстване са малко по-разширени, като могат да участват ученици, записани в среден курс на образование през есента на 2017 и родени между 15 февруари 2000 и 15 юли 2003. За участниците с увреждания са предвидени адаптирани тестове, както и допълнителни семинари свързани със специфичните им нужди в рамките на програмата.

ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ

Програма YES се администрира от Американски съвет за международно образование - клон България. За повече информация посетете сайта на организацията (http://ac-see.org/new/yesbulgaria/ ) или се свържете с нейни представители на емаил sofia@americancouncilssee.org или телефони 0877 333 013 или 0879 930 228.Следете актуална информация и във Фейсбук страницитена

American councils Bulgaria

и

YES Bulgaria.

За повече информация ИЗТЕГЛЕТЕ ПРИЛОЖЕНИЯ ФАЙЛ!


Изтеглете файла

 

Участие в Семинар на учители по български език и литература
 

Вяра Дочева – новият директор на нашето училище
 

Далечната и близка Куба