"Вкусно" приключение

31.10.2017 г., 19:55
"Вкусно" приключение

През тази учебна година малките ученици от ГЦОУД- 3 клас се впуснаха във "вкусно" eTwinning приключение. Новият проект, по който третокласниците ще работят съвместно с ученици от Австрия, Италия, Полша, Словакия, Унгария, Турция, Гърция и Малта, се казва "Look – Cook – Book”. Малките ученици ще се включат в неформални дейности, свързани с изкуство, готварство, музика и др. Те ще имат възможност да работят заедно в екип и запознавайки се с кулинарни рецепти от различни страни, да опознаят културното разнообразие в Европа и да се научат да приемат различията.

Първата задача на третокласниците беше да открият и запишат рецепти на любими ястия от българската национална кухня. Мусака, пълнени чушки, баница...се оказаха сред най- предпочитаните от децата ястия. Техният интерес и любопитство ги отведоха в новия кабинет за професионално образование в нашето училище. Там третокласниците гостуваха на групата "Млад кулинар" с ръководител Милена Мартинова, където десетокласниците усвояват тънкостите на кулинарното изкуство. Три отбора приготвиха мусака, баница със сирене, чушки, пълнени с боб, "сватбарско" жито и печена тиква. С много ентусиазъм и професионализъм младите кулинари приготвиха вкусни ястия, които заедно дегустираха с третокласниците.

Групата "Млад кулинар" се финансира по проекта "Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (ТВОЯТ ЧАС)" на Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж" 2014–2020 г. 

Приказка на Симеон – в престижно издание с детски приказки
 

Четвъртокласниците нетърпеливо чакат новата учебна година
 

Честит първи учебен ден!