Научна разработка на дванадесетокласничката Девора Цочева

05.11.2017 г., 20:09
Научна разработка на дванадесетокласничката Девора Цочева

Общо 70 ученици и учители от 16 средни училища, профилирани и професионални гимназии от страната, както и от гимназията " Георги С. Раковски" от Болград, Украйна взеха участие в Националната ученическа конференция в Котел, която се проведе от 31 октомври до 1 ноември. Нейни организатори бяха МОН, Регионалния инспекторат по образованието в Сливен, СУ "Георги С. Раковски" в Котел, община Котел и Историческия музей в града. Целта бе да се провокира творческото мислене на учениците, да се възпитават в патриотизъм и родолюбие.

Тридневният форум бе посветен на 150-годишнината от смъртта на Патриарха на българското революционно движение Г. С. Раковски и бе под наслов "Сега най-много се изисква да бъдем съгласни, единодушни и целокупни, за да постигнем целта си".

Учениците бяха от IX-XII клас, а форматът на разработките им бе доклад, историческо есе, компютърна презентация, филм. Конференцията имаше състезателен характер и на 2 ноември бяха наградени най-задълбочените ученически разработки, сред които и ние (Девора Цочева от 12 а кл.). Научен ръководител на конференцията бе проф. д-р Пламен Митев от Софийския университет "Св. Климент Охридски". По време на конференцията се състоя и среща-разговор "Приносът на котленци в процесите на българското Възраждане" с участието на проф. д-р Пламен Павлов, проф. д-р Андрей Андреев и проф. д-р Пламен Митев. Всички гости и участници имаха възможност да се включват в общоградското честване на Деня на народните будители и празник на град Котел. Гвоздеят на празненствата бе предпремиерата на филма "Възвишение", на която присъстваше и част от снимачния екип. 

Приказка на Симеон – в престижно издание с детски приказки
 

Четвъртокласниците нетърпеливо чакат новата учебна година
 

Честит първи учебен ден!