Ученици от II и III клас посетиха Царевец

10.11.2017 г., 09:15
Ученици от II и III клас посетиха Царевец

В началото на месец октомври стартираха проектите клуб "Аз съм българче" – II "б" клас с класен ръководител Атанаска Христова и клуб "Искам да знам" – III "б" клас с класен ръководител Росица Якова по национална програма "Твоят час". Целта на извънкласните занимания е чрез различни изследователски дейности учениците да се запознаят с миналото на България, да съхранят и разпространят народното творчество, българските обичаи и традиции, да се запознаят с бита, културата и фолклора на своите предци. Чрез дейности по проектите се стимулира активността на децата за учене, за творчески занимания, използват се интерактивни игри, дискусии за развиване на креативност и себеизразяване.

Учениците от двата клуба посетиха крепостта "Царевец”, Мултимедиен комплекс "Царевград Търнов” и църквата "Св. 40 мъченици”, Самоводска чаршия, където децата се запознаха със старите български занаяти и историческите места свързани с миналото на България.

За деня на Народните будители клубовете изработиха лапбук и табла, чрез които се запознаха с българските просветители и революционери, с будителите в родния край, изготвиха табло "Моят роден град". На двата клуба предстоят интересни срещи в музея на Народните художествени занаяти в гр. Троян, НИХЗИ с. Орешак, Троянски манастир, Природонаучен музей в с. Черни Осъм, художествена галерия "Серякова къща". Предстоящата екскурзия до гр. Плевен ще обогати техните знания за културно-историческото минало на България.

Проектът ще приключи през месец май 2018 г.

 

Приказка на Симеон – в престижно издание с детски приказки
 

Четвъртокласниците нетърпеливо чакат новата учебна година
 

Честит първи учебен ден!