В КУХНЯТА С ТРЕТОКЛАСНИЦИТЕ ОТ ГРУПАТА ЗА ЦОУД

02.12.2017 г., 18:19
В КУХНЯТА С ТРЕТОКЛАСНИЦИТЕ ОТ ГРУПАТА ЗА ЦОУД

Българската кухня се отличава с изключително разнообразие от вкусове и съчетание на продукти и подправки, което я прави толкова апетитна. Много от ястията се приготвят по стари рецепти, предавани от поколение на поколение, векове наред.

На 29 ноември, в заниманията по интереси и като част от eTwinning проекта "Look–Cook–Book", учениците от групата за ЦОУД, 3 клас приготвиха таратор. Съчетанието на краставица, кисело мляко, олио, копър, вода, чесън и сол е уникално. Тараторът е едно от предпочитаните ястия от третокласниците – както през лятото, така и през зимата. Те споделиха, че това е едно най-често приготвяните ястия и в техните домове.

Готвенето с децата изисква време и много търпение, но затова пък всяко усилие си заслужава. Основната цел на нашето занимание беше малките ученици не само да се запознаят с основната техника за приготвяне на таратор, но и да се събуди любопитството им към здравословните храни, да се научат да работят в екип, да си помагат и подкрепят. В настаналото оживление към нашия екип се присъединиха трима невероятни помощници от 6а клас – Ники, Хриси и Боби.

Най-вкусното ястие е онова, което приготвиш сам! 

Втора среща по проекта "Remain On Board! Learning Journeys in Educational Robotics” на програма "Еразъм+"
 

Опознай своя език!
 

"Culture 4 kids" - Еразъм+ в действие