Първи дейности по проекта на СУ "Васил Левски" по програма "Еразъм+" "ROBO - Remain On Board! "

25.01.2018 г., 13:56
Първи дейности по проекта на СУ "Васил Левски" по програма "Еразъм+"  "ROBO - Remain On Board! "

В СУ "Васил Левски" започнаха дейностите по проект "ROBO - Remain On Board! Learning Journeys in Educational Robotics”. На 15.12. 2017г. се проведе началната пресконференция. На нея присъстваха представители на медиите от града и областта. Екип от ученици ги запозна с партньорите ни от Италия, Полша и Румъния, с основните цели на проекта, с плануваните дейности и с очакваните резултати.

Първият робот на учениците от СУ "Васил Левски" вече е сглобен. Той е Makeblock mBot и е Ардуино базирана робо-платформа, предназначена за първи стъпки в конструирането, изграждането и програмирането на роботи. Ардуино платформата служи за програмиране. Чрез нея се създават мини- компютри, които може да се програмират да правят различни неща и да взаимодействат със света чрез електронни сензори, светодиоди и електромоторчета.

Целта на работата с робота е да се насърчи креативността на учениците, да се развие пространственото им мислене и достъпно да бъдат въведени в света на роботиката и програмирането.

На 22.01.2018 се проведе първото обучение по роботика на екипа по проекта. Ментори са ни представители на академия "РОБОТИКА". Мисията на академията е да събуди интереса към нови технологии у учениците. Целта й е да им помагат да развият мисленето си и да усъвършенстват ключови умения, необходими за успешното им професионално развитие в бъдеще.

Учениците успяха да "научат" робота си да се движи напред, да сменя посоката на движение при приближаващо препятствие. Менторите поставиха предизвикателна задача пред участниците в проекта – до седмица роботът им да може да преминава през лабиринт.

 

ЕВРОПЕЙСКАТА ОЛИМПИАДА ПО СТАТИСТИКА – ШАНС И ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО
 

УТРЕ СМЕ НА УЧИЛИЩЕ!
 

ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА!