Блестящо представяне на нашата професионална паралелка

12.03.2018 г., 06:26
Блестящо представяне на нашата професионална паралелка

На 9 март в Априлци се проведе Третото областно състезание по професии за област Ловеч. То е трето по ред, основите бяха положени в Троян преди 3 години, когато ние го измислихме и станахме домакини на първото такова.

Присъстваха Еленко Начев (Началник на РУО, Ловеч), Розка Петкова (старши експерт професионално образование), Младен Пелов (кмет на Априлци).

Домакин беше СУ "Васил Левски" - гр. Априлци, наследник на Професионална гимназия по туризъм. Членове на журито бяха гл. ас. Петко Цигуларов – преподавател в Колежа по туризъм, Варна, инж. Васил Бончев, технолог "Хранене", одитор по безопасност на храните, както и други дългогодишни професионалисти от бранша.

Участваха представители на всички професионални гимназии и професионални паралелки от сферата на ресторантьорството и хотелиерството в областта.

Първо място категория "Сервитьор – сомелиер" спечели Нанси Башева от 12 клас, паралелка "Организация на хотелиерството". Освен че превъзхождаше всички останали с познания и умения, тя показа и перфектно владеене на испански и английски език.

Нанси поднесе ястия приготвени от другата ни звезда - Елица Павлова от 11 клас. Ели беше състезател в категорията "Готвач" и също грабна златото. Менюто, което приготвиха и поднесоха нашите брилянтни момичета беше следното:

1. Студено предястие: Микс салатки с киноа, авокадо, чери доматки, таханов дресинг и пармезан.

2. Основно ястие: Роле от пъстърва с мус от бяла риба върху канапе от рататуй с провансалска подправка и цитрусов бешамел.

3. Десерт: Милфьой с плодова панакота и шамфъстък

Отново доказахме, че ако си в област Ловеч и искаш да си спец в хотелиерството и ресторантьорството, мястото ти е в СУ "Васил Левски", паралелка "Организация на хотелиерството". 

СТЕФАН ПЕНЧЕВ – ФИНАЛИСТ НА СЪСТЕЗАНИЕТО ЗА АНГЛИЙСКИ ПРАВОПИС
 

Експериментът Ератостен бе проведен и в Троян
 

Честита пролет!