Достойно представяне на Паолена в конкурса за млади философи

04.04.2018 г., 07:59
Достойно представяне на Паолена в конкурса за млади философи

Седмокласничката Паолена Бънджева се представи блестящо във втория заключителен етап на Петия национален конкурс за млади философи "Малкият принц", организиран от ОУ "Н. Вапцаров", с. Селановци (обл. Враца).

В първия етап на конкурса 101 участници от 42 училища на 23 области на страната писаха по темата "Това е въпрос на дисциплина... Когато се приготвиш сутрин, трябва да се погрижиш и за планетата".

Работите бяха оценени от 7-членно жури под ръководството на проф. д-р Мария Баева от СУ "Св. Климент Охридски”. 15 ученици от прогимназиален етап продължиха участието си във втория кръг на конкурса – между тях, с 51 точки, беше и Паолена!

Номинираните за участие във втория кръг, който се проведе на 31 март и 1 април, бяха гости на училището в Селановци, всъщност – на цялото село.

Докато малките философи писаха по темата "Времето, което си изгубил за твоята роза, я прави толкова важна", техните учители и родители дискутираха на тема "Отговорността ни, да възпитаваме в децата ни отговорност”.

Паолена получи специалната награда на журито - статуетка за оригинално философско съчинение. Тя специално благодари на своята учителка по български език и литература г-жа Цветанка Христова, която вече втора година подкрепя нейните творчески умения и я придружи за участието й в Селановци.

Наградите бяха връчени на тържество, което включи и специална празнична програма. Учениците и гостите получиха и късче от празничната торта. 

СТЕФАН ПЕНЧЕВ – ФИНАЛИСТ НА СЪСТЕЗАНИЕТО ЗА АНГЛИЙСКИ ПРАВОПИС
 

Експериментът Ератостен бе проведен и в Троян
 

Честита пролет!