Изключително участие в конкурса за поезия "Никола Вапцаров"

11.06.2018 г., 07:12
Изключително участие в конкурса за поезия "Никола Вапцаров"

Журналистическият клуб "Перо" с ръководител Галя Лалева бе отличен в XV Национален конкурс за поезия "Никола Вапцаров", което тази година бе със зададена тема "Вяра".

Наградата е много престижна, надпреварваха се поети – опитни и начинаещи – не само от страната, но и от чужбина.

Нашите ученици направиха силно впечатление на журито със своето стихотворение буриме, което освен с дълбочината и стила изненада и с начина на своето написване.

Стихотворението "Вярвам" е създадено при виртуалната среща с децата от Клуба за творческо писане "Ловци на фантазии" в училището на Кресна с ръководител Мая Митова и беше единствената колективна творба в конкурса.

Заедно с останалите наградени творби, стихотворението ще бъде включено в юбилеен сборник, чието представяне ще стане на 24 ноември 2018 г. – рождената дата на Никола Вапцаров (по Юлианския календар, официален през 1909 г., когато поетът се е родил). Същия ден ще бъдат връчени и грамоти на премираните.

Журито - Анита Тарасевич-Дойнова, Николай Гундеров и Роза Боянова, е присъдило отличия на участници от цялата страна, като преобладават авторите от София, но награди имат поети и от Москва и САЩ.Клуб "Перо" бе създаден в рамките на проекта "Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (ТВОЯТ ЧАС)" на Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж" 2014–2020 г. Той вече втора година си партнира със своите приятели и колеги от Кресна – като срещите им засега са само чрез виртуална връзка. 

Венец на почит пред паметника на Апостола
 

Почетохме паметта на Апостола
 

Ученици от нашето училище посетиха Великотърновския университет