ПРИВЕТСТВИЕ към зрелостниците на випуск 78-и на СУ "Васил Левски", Троян

29.06.2018 г., 21:20
ПРИВЕТСТВИЕ към зрелостниците на випуск 78-и на СУ "Васил Левски", Троян

Уважаеми гости, родители и колеги! Скъпи зрелостници!

Щастлива съм да ви приветствам с "Добре дошли" в днешния първи летен ден на Тържествения акт за връчване на дипломите за завършено средно образование на поредния 78-ми випуск на Средно училище "Васил Левски", Троян – випуск, състоящ се от 101 открити и искрени млади хора, които тази вечер ще получат основния си документ за зрелост.

Иска ми се да вярвам, скъпи зрелостници, че всеки един от вас оттук нататък ще се стреми да върви уверено напред и нагоре. Гордейте се, че сте завършили средното си образование в едно от най- престижните средни училища в Ловешка област – СУ "В. Левски", Троян – училище с богата и интересна история, история, която са писали вашите предшественици, история, която писахте и вие.

С дипломите си в ръка от утре ще стартирате в дългия си полет към осъществяване на своите най-смели мечти. Пожелавам ви да успеете! Радвайте се на силата и красотата на младостта си! Но бъдете упорити и настойчиви, трудолюбиви и безкористни, честни и отзивчиви! Бъдете активни! Не се оставяйте на апатията и на безразличието! Не се задоволявайте с посредствеността! Не робувайте на авторитети! Вярвайте в силите и възможностите си! Не унивайте пред трудностите и не се отчайвайте от първите неуспехи! И най-важното... останете верни на своите 19 години.

Останете в България или, ако учите в чужбина, върнете се в България – тя ще има нужда от вас. Върнете се и в Троян, защото и той ще има нужда от вас – от вашите знания, умения, креативност, свежи идеи! Ще се радваме и ако някой от вас избере учителската професия и се върне в СУ "В. Левски", за да съхрани традициите на нашето училище и да ги предаде на следващите поколения.

Преди да пристъпим към връчването на дипломите и наградите искам да благодаря на всички, които ни помогнаха да осигурим наградите на зрелостниците от Випуск 78-и:

Г-н Иван Радев, първенец на Випуск 1978 г. на училището за учредената преди 6 години Награда "Знание", придружена със статуетката "Приз Знание" и 1000 лв.

Проф. д-р Иван Гаврилов – за учредената през 2016 г. награда "Чест и достойнство" (всяка от по 500 лв.)

Анонимния дарител за Наградата "Пенчо Балев", също на стойност 500 лв.

Ротари клуб – Троян за наградата от 200лв.

Съвета на настоятелите за осигурените 1500 лв. за паричните награди на златните и сребърните медалисти, както и за паричните награди на всички останали зрелостници, завършващи с отличен успех.

Накрая бих искала да благодаря специално на родителите на някои от днешните випускници, които всеотдайно работят години наред в Училищното настоятелство и се надявам да продължат да работят и в бъдеще за СУ "Васил Левски" – Димитър Пиронков, Мая Гавраилова, Цветелина Симеонова и, разбира се, председателя на Сдружение "Училищно настоятелство" Виолета Маркова. Да пожелаем на тях, както и на всички родители, много щастливи мигове с порасналите им вече деца!

Отнесете в своето бъдеще хубави спомени от изминалите години в нашето училище.Розалина Русенова, директор на училището 

Венец на почит пред паметника на Апостола
 

Почетохме паметта на Апостола
 

Ученици от нашето училище посетиха Великотърновския университет