Изключителна победа на нашата Цветелина!

30.08.2018 г., 13:53
Изключителна победа на нашата Цветелина!

От 23 до 25.08.2018 в гр. Орел, Русия се проведе първото Световно първенство по самбо за ученици (това са ученици, които не са от спортни училища и академии).

Участието на българските ученици изцяло се финансира от МОН.

А тъй като троянските състезатели са едни от силните в България и не се обучават в специализирани спортни училища, Министерството на образованието и науката избра нашето училище да представя България на този форум. Аз бях определен за учител-треньор на отбора, състоящ се от четири девойки и четирима юноши.

За наша голяма радост и гордост, нашата Цветелина Маринова завоюва златния медал в категория до 65 кг. и стана първата световна шампионка от такъв форум, както и единствената българка, стъпила на най високото стъпало на почетната стълбичка на шампионата в Русия.

Цветелина е и единствената състезателки от всички нации, разбила руската хегемония в отделните категории (във всички останали категории шампионки са рускините).

Да мерят сили в гр.Орел, пристигнаха 163 самбо бойци от 21 страни по света: Армения, Беларус, България, Грузия, Германия, Гърция, Индия, Израел, Казахстан, Кипър, Киргизстан, Латвия, Литва, Молдова, , Румъния, Таджикистан, Узбекистан и Франция.

В тази конкуренция България извоюва още две бронзови отличия – на Ива Иванова (категория 48 кг. при кадетките) и Ивелин Танковски (категория 46 кг. при кадетите), както и едно пето място на Крум Цеков (категория 84 кг.).

И - още нещо съвсем немаловажно.

В краѝното отборно класиране по нации България (респективно СУ "Васил Левски", Троян се) класира на трето място

Николай Матев 

ЕВРОПЕЙСКАТА ОЛИМПИАДА ПО СТАТИСТИКА – ШАНС И ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО
 

УТРЕ СМЕ НА УЧИЛИЩЕ!
 

ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА!