НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС "ДОБРИТЕ ДЕЛА СА ОКОЛО НАС"

11.10.2018 г., 18:20
НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС "ДОБРИТЕ ДЕЛА СА ОКОЛО НАС"

Социалната мрежа Volontime е наистина една различна социална мрежа.

В нея не споделяте самоцелни селфита и клипчета, а своята вяра в доброто, в неговата сила, в неговата всеобхватност.

И сега тази социална мрежа ви предлага един особен конкурс – Националния конкурс "Добрите дела са около нас", а неин партньори е Столична община, Дирекция "Превенция, интеграция, спорт и туризъм".

Вие можете да напишете есе или разказ на тема "Добрите дела са около нас" – при това имате право да работите самостоятелно или в екип.

Важно е във вашите творби да има реални примери за добри дела на личности, организации, училища, институции, каузи от селището, в което живеете или учите. Така чрез силата на българското слово ще осмислите добрите дела, които са ви се случили, както и да се замислите нещо добро за в бъдеще.

УСЛОВИЯ

Право на участие имат учениците от 9 до 12 клас. Те могат да работят както самостоятелно, така и в екипи, но един човек има право да участва само веднъж (или самостоятелно, или като част от екип). Няма ограничение в броя на участниците в един екип или в броя на участниците от дадено училище. Творбата, която трябва да изготвят, да е под формата на есе, разказ или очерк на тема "Добрите дела са около нас", като тя трябва да е между 6500 и 9000 символа в Word документ с шрифт - Times New Roman, размер 12. Историята да има заглавие и да бъде стилово оформена. Творбата да е достоверна, оригинална и да се посочат източниците, които са използвани, на отделна страница, която НЕ влиза в посочения брой символи. Заедно с есето, разказа или очерка да бъдат изпратени попълнени и "Формата за участие", "Формата за съгласие" и картинка, подходяща за творбата, която да НЕ е на екипа, а такава, която да е свързана с темата. Размерът на картинката да е минимум 800x312 pixels. Творбата и придружаващите я документи да бъдат изпратени до 23.10.2018г. (включително) на е-поща: buditel@volontime.com . Получените истории, които отговарят на условията на конкурса, ще бъдат публикувани на www.volontime.com/articles . Под всяко есе, разказ, очерк (публикувани на www.volontime.com/articles ) има бутон за харесване, от където всеки може еднократно да даде своя глас. Творбата, която събере най-много гласове, ще получи една от наградите, а именно – за най-много харесвания от потребителите;

СРОК за провеждане на конкурса - От 01.09.2018г. до 23.10.2018г. - приемане на творбите и придружаващите ги документи от учениците на е-поща buditel@volontime.com (тези, изпратени след 23.10.2018г., НЯМА да бъдат преглеждани и включени в конкурса). От 24.10.2018г. до 27.10.2018г. - проверка и оценяване от журито.

Ще бъдат връчени награди на най-хубавите творби. Три от тях ще са избрани от журито, а една литературна стипендия ще получи творбата с най-много харесвания на www.volontime.com/articles . Литературните стипендии ще бъдат на стойност: 500 лв., 300 лв., 200 лв. Литературната стипендия за творбата, която има най-много харесвания на платформата, ще е на стойност 200 лв. Ще има избрано есе, разказ или очерк със специална награда от генералния спонсор на конкурса.

КОНТАКТ с екипа на Volontime – Габриела Пресолска, Бианка Маринова, Микаела Спасова;

тел. номера: +359 883 452 088 / +359 899 182 320; е-поща - buditel@volontime.com


Изтеглете файла

 

СТЕФАН ПЕНЧЕВ – ФИНАЛИСТ НА СЪСТЕЗАНИЕТО ЗА АНГЛИЙСКИ ПРАВОПИС
 

Експериментът Ератостен бе проведен и в Троян
 

Честита пролет!