Отборът ни по проект "Remain On Board!” стана втори на състезанието в Румъния

30.05.2018 г., 23:26
Отборът ни по проект "Remain On Board!” стана втори на състезанието в Румъния

От 21. до 25. май 2018 в румънския град Дробета Турну- Северин се проведе втората среща по проекта "Remain On Board!" на СУ "Васил Левски" по програма "Еразъм +".

Домакин на срещата беше партньорът ни по проекта - техническият колеж в града. 24 ученици и учители от Румъния, Полша, Италия и България споделиха опита си до момента в областта на роботиката. От началото на учебната година те са се запознали с платформата "Ардуино", сглобили са своите първи роботи и са ги "научили" да изпълняват различни команди.

В Румъния се проведе първото състезание с роботите им, в което победител стана румънският отбор, а учениците от СУ "Васил Левски" станаха втори. Представители на училището ни бяха Цветeлина Димитрова, Цветелина Цочева и Християн Георгиев от 11. А клас, Мария Димитрова от 11. В и Мишел Дудев от 11. Б клас..

Участниците в срещата участваха всеки ден в работни ателиета по роботика. Разгледаха забележителностите на Дробета Турну- Северин и на съседния град Оршова. Изключителен интерес предизвикаха посещението на втората в Европа водноелектрическа централа "Железни врата – 1" и пътуването с корабче през най- голямата клисура в Европа, намираща се на границата на Румъния и Сърбия.

През октомври СУ "Васил Левски" ще бъде домакин на третата среща по проекта "Remain On Board" по програма "Еразъм+" на Европейската комисия. Координаторите за училището ни Поля Минкова и Цветлина Митева и преподавателят по информатика Илиян Ковачев обещават нови предизвикателства пред отборите по роботика и незабравими преживявания за партньорите ни от Италия, Полша и Румъния. 

Тормозът в училище - видео ЗА РОДИТЕЛИ
 

Още практически занимания на иновативните паралелки
 

Резултати от деветото състезание по английски език