"Моят град е моята крепост"

01.11.2018 г., 07:46
"Моят град е моята крепост"

На 30 октомври в Габрово се състоя полуфиналът на кампанията "Моят град е моята крепост", организирана от Министерството на Регионалното развитие и благоустройството с подкрепата на МОН. В надпреварата се включиха 7 отбора от областите Велико Търново, Видин, Враца, Монтана, Ловеч, Габрово и Плевен, които бяха оценени от 5-членно жури с председател министър Петя Аврамова и членове заместник-министърът на образованието Таня Михайлова, областният управител на Габрово Невена Петкова и Таня Христова, кмет на Габрово.

Учениците се надпреварваха в три кръга, а въпросите бяха свързани с културно-исторически обекти и забележителности от всички краища на България, с традициите и историята на страната ни. Водещи на патриотично образователната инициатива бяха любимците на цяла България Димитър Рачков и Васил Василев – Зуека.

След много оспорвана и емоционална надпревара на първо място се класира отборът на Монтана. На второ място остана отборът на Ловешка област, който включваше две седмокласнички от Ловеч и Троян. Нашата чест достойно защити Калина Борачева, която отговори бързо и вярно на поставените ѝ въпроси. Препъни-камъкът се оказа песента "Повечеряй Радо", която нашите деца запяха от сърце, но името на нейната изпълнителка не си спомниха. За да подкрепят отбора на Ловешка област, в залата присъстваха ученици от 7 а и 7 г клас, които с бурни аплодисменти окуражаваха двете ни представителки.

Целта на кампанията е да популяризира постигнатото в регионите на страната със средствата на ОП "Развитие и растеж" и да накара децата да се гордеят повече с родните си места. Финалното състезание ще се проведе на 4 ноември в София. 

Още практически занимания на иновативните паралелки
 

Резултати от деветото състезание по английски език
 

Второ място за Маргарита Тотева