Create, Share, Learn - приключение, приятелство и сбъднати мечти

18.12.2018 г., 05:05
Create, Share, Learn - приключение, приятелство и сбъднати мечти

От 3. до 7. декември 2018г. в училище Istituto Comprensivo "REGIO PARCO", Торино, Италия се проведе първата среща по проект "Create, Share, Learn” от Програма "Еразъм+". В нея участваха ученици, учители и директори от Румъния, Полша, Португалия, Гърция и България. Нейните основни цели бяха: Запознаване с Educational Makerspace и неговите педагогически и организационни приложения; Споделяне на добри практики за използване на ИКТ в образованието; Запознаване с платформата eTwinning и начините за използването ѝ при работа по проект.

Istituto Comprensivo "REGIO PARCO" е смесено и се състои от седем училища, принадлежащи към три различни образователни степени: две детски градини, три начални и две основни училища. Тук се обучават над 1000 деца от 30 националности, по- голяма част от тях – билингви. Учителите са 136.

В екипа на нашето училище бяха включени ученици от 4. и 6. клас. В рамките на обучителното събитие те посетиха FabLab, където работиха в международни екипи и участваха в три работилници: програмиране на робота Otto, работа с онлайн инструмента Tinkercad за 3D принтиране и запознаване със Scratch. Посетиха най-известните музеи в града, паметници на културата, местни забележителности, стадиона на най-стария и успешен италиански футболен отбор "Ювентус". Учителите участваха в практическа eTwinning работилница и се запознаха с Raspberry Pi 3.

По време на посещението в Торино българският екип се запозна с образователната система и културата на Италия, сподели и се запозна с добри практики свързани с използването на ИКТ в образованието.

В Торино малките ученици от нашето училище срещнаха нови приятели, изживяха неповторими емоции и събраха незабравими спомени! 

eTwinning обучение на учители по български език и литература в Троян
 

ВАЖНО!!! НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПРИЕМ СЛЕД 7-ми КЛАС
 

ДВАМА НАШИ УЧЕНИЦИ С ПЪЛНИ СТИПЕНДИИ ЗА УЧАСТИЕ В UNICAMP- ПРОФЕСИИ ОТ БЪДЕЩЕТО