Образователен проект "Космически изследвания и Теория на относителността"

01.03.2019 г., 03:17
Образователен проект "Космически изследвания и Теория на относителността"

На 14 февруари 2019 г. в Културно-информационния център - гр. Троян се реализира образователен проект на тема "Космически изследвания и Теория на относителността" във връзка със 100-годишнината от основаването на Международния астрономически съюз (МАС). Гост-лектор беше проф. Гаро Мардиросян от Институт за космически изследвания и технологии (ИКИТ) при БАН. Участваха още и Християн Георгиев, XII "а" клас, от Школата по астрономия при СУ "Васил Левски" гр. Троян и д-р Надка Данкова, председател на Българско астронавтическо дружество (БАД), клон Троян. Присъстващите научиха повече за известните космонавти Юрий Гагарин и Георги Иванов, как биологичните ни часовници се влияят от хода на времето, какво представлява Международната космическа станция и експериментите, които се провеждат там.

Темите на докладите бяха "Какво не знаем за Космоса и космонавтиката", "Теория на относителността и космическите изследвания" и "Международната космическа станция. Експерименти и изследвания".

Конференцията поздрави г-н Цочо Зюмбилски - почетен председател на БАД, клон Троян. Проведе се и наземно наблюдение с телескоп "Телематор", като желаещите се запознаха с неговото устройство и работа. 

Тормозът в училище - видео ЗА РОДИТЕЛИ
 

Още практически занимания на иновативните паралелки
 

Резултати от деветото състезание по английски език