Единадесетокласничката Таня Хитрова - с престижна академична награда

02.03.2019 г., 18:13
Единадесетокласничката Таня Хитрова - с престижна академична награда

На 1 март във Великотърновския университет се проведе заключителният етап (публична защита) на третото издание на ученическия конкурс "Пространство и време", организиран от Академията за лидери при Историческия факултет, ателие "История и памет" и с подкрепата на Студентския съвет при ВТУ. Целта на надпреварата бе да се даде възможност за творческа изява на учениците от гимназиалната образователна степен с изявени интереси към обществените науки, а също така да се провокира интересът на младите хора към родната история.

От 113 заявени участия в заключителния етап бяха допуснати 88 разработки, които са авторски продукт на 95 ученици. Представените конкурсни материали се състезаваха в три формата: реферат, есе и презентация. От нашето училище в състезанието взеха участие Надежда Стефанова, Стефка Пенкова, Таня Хитрова и Яна Раева от 11а клас. Нашите момичета бяха оценявани от жури в състав: проф. М. Палангурски, проф. П. Петков и доц. Л. Дончева.

Според регламента на конкурса на учениците от 11 и 12 клас, получили оценки над "много добър 4,50" се предоставя възможност да се запишат за студенти в избрана от тях специалност на Историческия факултет. Журито отличи най-успешните разработки, сред които се оказа и нашата Таня Хитрова. Тя грабна третата награда за презентацията си "Човекът, с който се гордее моят род", в която представи Тома Хитров - фотографа на Левски, Ботев и много други борци за народна свобода. Другите ни участнички също се представиха много успешно, прескочиха летвата от 4,50 и с получените много по-високи оценки могат да се похвалят, че вече са приети за студенти.

Поздравления, момичета, и не се главозамайвайте! Остава ви още една учебна година до студентската скамейка. 

Тормозът в училище - видео ЗА РОДИТЕЛИ
 

Още практически занимания на иновативните паралелки
 

Резултати от деветото състезание по английски език