УСПЕХИ В ПРИРОДНИТЕ НАУКИ

28.03.2019 г., 14:48
УСПЕХИ В ПРИРОДНИТЕ НАУКИ

11 ученици от СУ "В. Левски" получиха своите сертификати от традиционното състезание, организирано съвместно с ХТМУ София. Екипът от университета сподели, че резултатите са изключително високи и тази отлична успеваемост предоставя възможност за директен вход в ХТМУ, а изборът от специалности е изключително богат.

Ученици от нашето училище се наредиха и на челните места в областните кръгове на олимпиадите по Биология и здравно образование и по Химия и опазване на околната среда. Борислав Божков е първи по химия сред седмокласниците, а ученичките от 10 клас Марина Лалева и Ребека Семова са съответно втора и трета по биология. Резултатите са предпоставка за бъдещи успехи и развитие в областта на природните науки, а учениците са благодарни на своите преподаватели Марийка Станчева и Мариела Тенева.

Именно природните науки, заедно с ИТ, са водещи и при формирането на иновативни паралелки в пети клас. Така СУ,,В. Левски" отговаря на актуалните идеи на МОН за приоритет на природните науки и повишаване на мотивацията на учениците за бъдеща реализация в тази професионална област. 

КОНКУРС ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА УЧЕНИЧЕСКИ СЪВЕТ
 

Доблестна постъпка на деветокласници!
 

142 години от превземането на Троянския проход