Отново се гордеем с нашите професионалисти

13.04.2019 г., 19:45
Отново се гордеем с нашите професионалисти

Отбор от петима състезатели - Анна-Мария, Денислав, Мария-Магдалена, Радко, Христиана – представи нашето училище на Първото национално състезание за най-добър млад хотелиер и най-добър млад аниматор, което се проведе от 11 до 12 април в курортния комплекс "Златни пясъци".

В надпреварата за хотелиери са включиха 28 училища, а за аниматори – 15.

Организатори бяха Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) и Асоциацията на училищата по ресторантьорство и хотелиерство в България, с подкрепата на Министерството на туризма, Министерството на образованието и науката и община Варна.

Двудневната програма включваше и срещи, в които собствениците на хотели да установят контакти с училищата, обучаващи кадрите, от които се нуждаят. "Един от най-сериозните проблеми в туризма и в цялата икономиката на България е липсата на кадри", коментираха представителите от БХРА, които са инициатори на състезанията. Те отбелязаха също, че нашето училище се утвърждава като школа за млади професионалисти, на чиято подготовка може да се разчита.

Нашите участници - Анна-Мария, Денислав, Мария-Магдалена, Радко, Христиана – показаха на практика усвоените знания и умения. Те зарадваха както зрителите, така и журито с оригиналните творчески решения, динамиката на изпълненията, доброто настроение и професионализма си. Представянето им бе отличено с почетен плакет за нашето училище.

А Радко, както очаквахме, получи специална награда като певец.

Отборът на училището бе подготвен от учителите Иванка Църова, Милена Мартинова и Бихряна Брилска, а консултант на сценичното представяне е Теодор Лука, който безвъзмездно помогна на учениците.

Вижте и снимките от престижното състезание: 

Дървена ваканция!!!
 

Урок- добра практика по Компютърно моделиране и математика с ученици от 4а клас
 

Националното КЛЕТ състезание по немски език