Десетокласниците Симеон Бояджиев и Иван Пеевски - сред победителите в престижен международен конкурс

19.04.2019 г., 21:16
Десетокласниците Симеон Бояджиев и Иван Пеевски - сред победителите в престижен международен конкурс

Приключи оспорваната надпревара на националния кръг от Международния конкурс за статистически плакат 2018 – 2019. Страната ни за пръв път участва в това престижно състезание, като координатор за България е Националния статистически институт.

Нашето училище е единственият участник от област Ловеч, като се представихме достойно с два отбора.

Особено сме горди, че единият отбор – на десетокласниците Симеон Бояджиев и Иван Пеевски – се представи наистина страхотно и се класира на второ място в най-оспорваната категория (ученици родени между 2000 г. и 2002 г. вкл.). Темата на плаката им е "Езиците" и в подготовката им помагаше техният ментор Ангелина Иванова, учител по български език и литература.

От работата на отбора бе впечатлено и журито на конкурса, а Сергей Цветарски, председател на Националния статистически институт, изпрати благодарствено писмо до училището – той сърдечно поздравява учениците и техния ментор за отличната подготовка, знанията и творческите постижения. Наградите за екипа ще бъдат връчени на официална церемония, която ще се проведе на 25 юни - Ден на статистиката в България. 

Дървена ваканция!!!
 

Урок- добра практика по Компютърно моделиране и математика с ученици от 4а клас
 

Националното КЛЕТ състезание по немски език