Ученици от СУ "Васил Левски" на четвърта среща по проект "Remain On Board!" в гостоприемна Сицилия

20.04.2019 г., 17:39
Ученици от СУ "Васил Левски" на четвърта среща по проект  "Remain On Board!"  в гостоприемна Сицилия

От 8. до 14 април 9 ученици от 9., 10. и 11. клас и 2 преподаватели от СУ "Васил Левски" бяха на поредната среща по международния проект "ROBO – Remain On BОard” по програма "Еразъм +".

Домакин беше училището – координатор на проекта "ISTITUTO SUPERIORE R.D ALTAVILLA-V.ACCARDI" от италианския град Мазара дел Валло, намиращ се на югозападния сицилиански бряг. Срещата беше последната възможност за учениците от четирите страни- участници – Италия, Полша, Румъния и България – да обменят опит в програмирането на роботи "Ардуино". Задачата за финалното състезание беше всеки отбор да подготви атрактивно "изпълнение" на своя робот, а след него да се направи изложба на всички "Ардуино".

Участниците от българския екип програмираха робота си да изпише заглавието на проекта и спечелиха сертификати за идеята си и успешното ѝ реализиране. Това е поредното доказателство, че работата по проекта е резултатна и интересна за учениците.

Културната програма на срещата в Италия включваше посещение на столицата на острова – Палермо, разходка в пристанищния град Трапани и в очарователния средновековен град Ериче. Тази най- западна част на италианските провинции се отличава с невероятна природна красота, а по местното крайбрежие има безброй дълги плажни ивици.

Последната среща между участниците в проекта завърши с весела и шумна италианска вечеря на ученици, учители и родители. Българският отбор благодари на семействата- домакини за топлото сицилианско гостоприемството и добротата, с която отвориха домовете и големите си сърца за тях.

Срещата в Италия доказа отново иновативността на проекта ""ROBO – Remain On BОard” – чрез него учениците придобиват нови знания и умения, свързани с роботиката, и ангажират смислено свободното си време. Той има изключителна добавена стойност и за СУ "Васил Левски". Двата робота, придобити по проекта, ще бъдат дарени официално на финалното събитие през юни, за да се използват в бъдещи извънкласни форми от преподавателя по ИТ Илиян Ковачев.

Поля Минкова и Цветлина Митева – координатори на проекта 

Дървена ваканция!!!
 

Урок- добра практика по Компютърно моделиране и математика с ученици от 4а клас
 

Националното КЛЕТ състезание по немски език