Участваме в престижен кулинарен конкурс

23.04.2019 г., 21:00
Участваме в престижен кулинарен конкурс

И тази година нашият отбор представи област Ловеч в оспорваната надпревара за Националната кулинарна купа на България, която се проведе в Пловдив на 19 и 20 април.

Основен акцент в състезанието беше Панорамата на професионалното образование под егидата на Министерството на образованието младежта и науката и Българската асоциация на професионалните готвачи. Категориите бяха: "Най-добър млад готвач", "Най-добър млад хлебар, сладкар", "Най-добър млад сервитьор".

Добромила Кънчева получи специална награда "Автентичен български вкус", който ѝ връчи министърът на туризма Николина Ангелкова. Лично я поздрави и шеф Иван Манчев.

Доби готви изцяло блек бокс, продуктите за който се предоставят вечерта преди представянето (сьомга филе и сос Понзу за предястието и пилешко бутче и джинджифил за основното ястие). Цяла нощ учителите и "треньори" на отбора г-жа Църова и г-жа Мартинова обмисляха как най-добре да покажат силните страни на нашия млад готвач, като използват продуктите оригинално и пълноценно. Получи се невероятното "Севиче от сьомга, Понзу, лайм и зелено Чили със сос сметана с Естрагон". Основното ястие беше "Пилешка трилогия" – задушено с джинджифил, панирано в Семолина парти бутче, бонбон от пиле с пълнеж от Моцарела и сушени домати, чипс от Дехидратирана кожа. Гарнитурата беше Топло табуле и карамелизирани моркови.

Татяна Николова (сервитьр-сомелиер) пък получи специалната награда на президента на Българската асоциация на професионалните сомелиери Михаил Марковски. Регламентът тази година е нов и Таня до последния момент актуализираше знанията си за новите вина, като трябваше да прецизира и представянето на английски – тук специално благодарим на светкавичната помощ на г-жа Габриела Ангелска, която дистанционно уточняваше най-адекватния превод.

Гордеем се с нашия отбор, с учениците и с техните преподаватели, които показаха един перфектен професионализъм, достоен за високото равнище на състезанието. За пореден път училището се класира в подобен елитен кулинарен конкурс. 

Дървена ваканция!!!
 

Урок- добра практика по Компютърно моделиране и математика с ученици от 4а клас
 

Националното КЛЕТ състезание по немски език