Второ място за Маргарита Тотева

12.05.2019 г., 13:26
Второ място за Маргарита Тотева

Маргарита Тотева от 9Б клас се класира на второ място в ниво B1 в националния кръг на състезанието по английски език KGL (Kangaroo Global Linguistics). Тя и нейната преподавателка Полина Иванова бяха наградени на официална церемония на 11 май в София, където се проведе 13-тата годишна конференция на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България – Cambridge Day. Наградите бяха връчени от Владимир Колев – управител на издателската група "Анубис-Булвест" и Матю Елмън – международен лектор към издателство Кеймбридж.

Състезанието по английски език към Асоциацията на Кеймбридж училищата в България за втора година се провежда в сегашния си формат като част от Kangaroo Global Linguistics. Тази година в четирите нива се включиха 27 ученици от СУ "Васил Левски". От тях до националния кръг достигнаха петима, като трима от тях (Александра Николова, Станислав Василев и Спас Христов) бяха похвалени за достойното си представяне. Наградената Маргарита Тотева остана едва на 1 точка от победителя в нейното ниво, като с блестящото си представяне изпъкна сред връстниците си от цялата страна.

Владимир Колев зарадва преподавателите от цялата страна, като обяви, че от следващата година в състезанието ще имат възможност да премерят сили и учениците от по-горните нива, тъй като, както той самият се изрази, нивата от А1 до В2 не са достатъчни, за да покажат знанията и задълбочената подготовка на българските ученици. 

Благодарим Ви, г-жо Русенова!
 

ВАЖНО!!! ПЪТУВАЩИ УЧЕНИЦИ ПРЕЗ ПЪРВИ УЧЕБЕН ДЕН (16.09.2019г.)
 

"БЪЛГАРИЯ ОБИЧА МЛАДИТЕ”