Заслужени награди на Регионалния инспекторат по образованието – за наши учители и ученици

23.05.2019 г., 00:13
Заслужени  награди на Регионалния инспекторат по образованието – за наши учители и ученици

На тържество в Ловешкото читалище ученици и учители от цялата област получиха грамоти за активна работа, за оригинални идеи, за новаторство и успехи в различни области на знанието, в спорта и изкуството.

Наградите се връчват ежегодно в навечерието на 24 май, празника на българската просвета и книжнина.

С почетна грамота "Неофит Рилски" бе наградена нашата учителка по английски език г-жа Тинка Бойнова – за нейния принос за качествена образователна подготовка на поколения подрастващи и издигане на авторитета на обучението по чужди езици в Троян.

За новаторска работа, за висок професионализъм и всеотдайност беше наградена и учителката ни по български език и литература г-жа Стела Михайлова.

За висок професионализъм, инициативност и творчески дух грамота получи учителката ни по музика Мариета Жекова, както и отлично представилите се в състезанието "Ключът на музиката" нейни ученици: Християна Христова, Калина Райковска, Борислав Божков, Паолена Бънджева.

Г-н Начев лично благодари на Радко Петков, възпитаник на г-жа Жекова, за радостта и гордостта, които ни носеше през годините със своите изпълнения, а Радко поздрави всички с песен.

Заслужено своята грамота получи седмокласничката Валерия Кръстева, завоювала II място, диплом и медал в Националния конкурс по народно приложно изкуство "Лазарка мома гиздава- 2019".

Традиционните успехи на професионалното паралелки донесоха грамоти за участие в Националното състезание по професии на Добромила Кънчева (за участие в категория "Най-добър млад готвач") и на Татяна Николова (за отлично представяне в категория "Най-добър млад сервитьор-сомелиер").

С грамоти бяха наградени и най-добре представилите се в Европейската олимпиада по статистика: Стела Василева, Иван Маринов, Иван Терзиев, Тодор Тодоров, както и Иван Пеевски и Симеон Бояджиев, завоювали призови места в националния кръг на Международния конкурс за статистически плакат. Това изобщо са единствените участници в подобен форум ученици от цялата област Ловеч. Грамота получи и техният ръководител Ангелина Иванова – за всеотдайна работа с учениците и постигане на високи резултати.

Заслужена е и наградата на нашия баскетболния отбор – момчета, възрастова група V-VII клас – заел I място в Ученически игри, Зонално първенство и класиран за финалните състезания: Пламен Гурлевски, Христо Бойнов, Георги Бойнов, Михаил Кръстев, Славян Лишев, Станислав Чипов, Десислав Димитров, Христо Маринов, Никодим Моев, Борислав Георгиев. Грамота получи и техният учител Николай Скубарев.

С втора грамота бе отличен Симеон Бояджиев, класиран на I място в Национален конкурс "Вълшебният свят на Ангел Каралийчев" – раздел "Проза".

Петокласничката Рая Каменова е отличена за класиране на IV място на националния кръг на състезанието "Стъпала на знанието".

Високо бе оценена и езиковата подготовка на нашите ученици. За отлично представяне в Националното многоезично състезание бяха наградени: Нина Дулева (класирана на II място) и Жанет Ченковска (класирана на III място), както и Мария Пастухова (I място на Национален конкурс за театър на испански език в категория "Плакат"). 

Благодарим Ви, г-жо Русенова!
 

ВАЖНО!!! ПЪТУВАЩИ УЧЕНИЦИ ПРЕЗ ПЪРВИ УЧЕБЕН ДЕН (16.09.2019г.)
 

"БЪЛГАРИЯ ОБИЧА МЛАДИТЕ”