Мисията е изпълнена! Страхотен детски празник!

03.06.2019 г., 19:20
Мисията е изпълнена! Страхотен детски празник!

"Мисията е изпълнена - децата се забавляваха истински и се чувстваха чудесно през цялото време" – това каза художникът Стефан Мичев, който ръководи групата по Арт терапия в нашето училище.

"УДОВОЛСТВИЕТО беше голямо, искаме пак!" – споделиха Василена, Виктория, Джансу, Исая, Рая и Тамара, участнички в своеобразната творческа работилница на ателието, проведена в ресторант "България" на 30 май.

"МНОГО пъстро, весело и ефектно" – това пък казаха любезните домакини, които непрекъснато се грижеха за комфорта на децата и за творбите на малките големи художнички.

Стефан Мичев разказа повече и за работата на Ателието: "Това е главната цел на Арт терапията – да предлага специализиран начин за използване на творческия процес в изкуството като проводник за комуникация, себеизразяване и развитие на личността. Чрез заниманията с изкуство се стремим да развием широк спектър от физически, емоционални и познавателни умения, които да осигурят ценен принос към социалната и психологическа адаптация, пред които е изправен съвременният човек. И най-важното, следваме мотото "Не образовайте децата да бъдат богати, възпитавайте ги да бъдат щастливи. Така че когато пораснат, да знаят стойността на нещата, а не само цената"!".

КАКТО по съдържание, така и по форма и стил детските рисунки са винаги неповторими и уникални. Те въздействат по-различен начин, но винаги силно положително, едновременно разширяват и обогатяват емоционалния опит на детето с всяка следваща рисунка. Така ползата бе първо за самите творци, след това и за всички посетители на ресторант "България", които ще имат възможността да се потопят в един по-различен свят.

ПРОЯВАТА бе посветена на 1 юни с изключителната подкрепа и съдействие на собственика на ресторанта Валентин Бечев и управителката Иванка Църова. Всички материали и пособия бяха подсигурени от г-н Бечев чрез неговия "Копи център", а след окончателното си завършване творбите на малките художници ще станат част от изискания интериор на това култово за всички истински троянци заведение.

Екипът на ателие "Арт терапия", СУ "Васил Левски" 

Дървена ваканция!!!
 

Урок- добра практика по Компютърно моделиране и математика с ученици от 4а клас
 

Националното КЛЕТ състезание по немски език