Двама наши учители - с доклади в научна конференция

23.06.2019 г., 07:10
Двама наши учители - с доклади в научна конференция

Двама преподаватели от нашето училище – Ангелина Иванова и Валентина Маринова – взеха участие в научната конференция "Материално и нематериално културно наследство на община Троян като потенциал за развитие на общността". Конференцията беше организирана от Община Троян и Музея на народните художествени занаяти и приложните изкуства, а средствата бяха осигурени от Регионалния център за опазване на нематериално културно наследство в Югоизточна Европа под егидата на ЮНЕСКО. Гости на инициативата бяха кметът на общината Донка Михайлова, заместник-кметът Розалина Русенова, читалищни дейци, музейни работници, учители, а доклади изнесоха представители на различни институции – музеи, читалища, училища, община Троян, Българската православна църква, Военния географски център – Троян, Национално дружество "Традиция", галерия "Серякова къща".

В своя доклад "Учене извън класната стая. Учене в музея" г-жа Маринова сподели опита си от изнесените уроци в различни български музеи. Тя разказа за интересните игри и занимания, за ползотворното сътрудничество с музейните работници.

Докладът на г-жа Иванова бе посветен на нашия училищен музей, разположен във фоайето на втория етаж, както и на различните табла, картини и постери, разказващи за миналото и настоящето на нашето училище.

Кратък клип за училищния музей можете да видите тук: 

КОНКУРС ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА УЧЕНИЧЕСКИ СЪВЕТ
 

Доблестна постъпка на деветокласници!
 

142 години от превземането на Троянския проход