На посещение във Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий"

05.07.2019 г., 19:04
На посещение във Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий"

35 учители от нашето училище посетиха Великотърновския университет, където обсъдиха възможностите за осъществяване на общи проекти в областта на образоването, както и възможностите за кандидатстване в Университета. Те получиха информация за факултетите, специалностите, студентското кредитиране и мобилност.

Проф. д-р Андрей Андреев, директор на Бюрото за кандидатстудентска информация и реклама, запозна педагозите с историята и традициите на ВТУ. Те останаха впечатлени от многообразието на специалности, между които зрелостниците могат да избират при кандидатстване, както и от възможностите за бъдеща реализация на абсолвентите.

Деканът на Филологическия факултет проф. д-р Ценка Иванова приветства учителския колектив и ги увери, че дипломата от Великотърновския университет е гаранция за успешна кариера. Тя разказа, че методите на преподаване по време на лекционните и семинарни занятия са съвременни, а Университетът има сключени договори с големи международни компании, което е възможност за стаж и работа по време на самото следване.

След края на срещата учителите разгледаха сградата на Ректората и библиотеката на Великотърновския университет.

Посещението е част от годишния квалификационен семинар на нашите учители.

Източник и снимки: https://www.facebook.com/univt/ 

Дървена ваканция!!!
 

Урок- добра практика по Компютърно моделиране и математика с ученици от 4а клас
 

Националното КЛЕТ състезание по немски език