Резултати от конкурса "Иван Хаджийски"

Резултати от конкурса "Иван Хаджийски"
Г-жа Розалина Русенова, директор на нашето училище, връчи наградите на победителите от Областния конкурс за ученическо творчество "Иван Хаджийски“, който е в чест на 110-годишнината от рождението на Хаджийски и се посвещава на 150-годишнината от обявяването на Троян за град (която ще отбележим през 2018 година).

Ето имената на наградените:

РЕЗУЛТАТИ

от Областен ученически конкурс "Иван Хаджийски“

I. Раздел Грамота

Симеон Мариянов Бояджиев – IX б клас – от СУ "В. Левски“-Троян

II. Раздел Изобразително изкуство

Първо място: "Завистта“ на Виктория Веселинова Йонкова – XI в клас – СУ "В. Левски“-Троян

Второ място: "ТроянЪТ“ на Симеон Мариянов Бояджиев – IX б клас – СУ "В. Левски“-Троян

Трето място: "Пътешественикът на колело“-Таня Цветанова Славкова – VI клас ОУ "Ив. Хаджийски“

III. Раздел литературна творба

Всички номинирани са от СУ "В. Левски“:

Първо място: Невена Илиянова Гунова – XII в клас: Есе "Оптимистична теория за Троян“

Второ място: Симеон Мариянов Бояджиев – IX б клас: Есе "Една (футуристично-) оптимистична теория“

Поощрителни награди:

1. Пламена Светославова Иванова –X б клас: есе "Нравствеността на троянеца“

2. Изабела Тодорова Янкова – X б клас: есе "Ще ви разкажа за Иван Хаджийски“

IV. Раздел Презентация

Първо място: не се присъжда

Второ място: Теодора Николаева Станевска – VI а клас – СУ "В. Левски“ – Троян: "Иван Хаджийски“

Трето място:

1. Таня Цветанова Славкова – VI клас ОУ "Ив. Хаджийски“ – "Из пътешествията с колело на Ив. Хаджийски“

2. Симона Станиславова Цанкова –VI а клас – СУ "В. Левски“-Троян
  Нова награда от "Полските щурчета"

Нова награда от "Полските щурчета"
Отново ни зарадва Весела Думанова. Нейното блестящо изпълнение в рамките на конкурса за млади изпълнители на забавна песен "Полските щурчета" в гр. Полски Тръмбеш й донесе заслужената първа награда в четвърта възрастова група със 107,50 точки!Това е третото поредно издание на конкурса с повече от 100 участници от цялата страна (в първия конкурс са се включили малко над 60 изпълнители). Децата са разделени в четири възрастови групи. В първия ден те пеят песен на български, във втория – песен по избор, а в третия ден е гала-концертът на наградените.Организатори на събитието са община Полски Тръмбеш, сдружение "Полски щурчета" и Народно читалище "Отец Паисий".Напомняме, че това не е първи успех на наши таланти в Полски Тръмбеш. Миналата година, на второто издание на конкурса, Мира Попова завоюва Гран при, след като на първото издание през 2015 вече бе спечелила първа награда най-малката възрастова група.


  Страхотни резултати на пробния тест на KGL

Страхотни резултати на пробния тест на KGL
Вече са ясни резултатите от втория кръг на пробния тест KGL по английски език.Резултатите на учениците от нашето училище са сред най-високите.Цветомила Каридова от 9а е със 114,5 точки, с половин точка по-ниско от най-добрите (115).Тереза Мичева от 9б е с 95 точки.Надежда Стефанова от 10а е с 90.Нашите ученици отново показаха, че макар и в края на учебната година, а дори и през ваканцията, са готови за нови предизвикателства и се включиха в състезанието.
  Награди за даровити ученици


Община Троян награди 38 ученици с изявени дарби от направленията "Наука, култура и изкуство“ и "Спорт“ – от тях 22 са от нашето училище. Те достойно са представили спортните клубове, които развиват традиционните за града спортове като ориентиране, биатлон, самбо и джудо; спечелили са награди в конкурси, фестивали, състезания.

Награди за даровити ученици

  Резултати от Коледно математическо състезание 10.12.2016 г.


Нашите ученици отново взеха участие и се представиха достойно в традиционното Коледно математическо състезание 10.12.2016 г.

Резултати от Коледно математическо състезание 10.12.2016 г.

  Резултати от състезанието на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България

Резултати от състезанието на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България
Постиженията в различните нива и възрастови групи:1. Борислав Божков, 4 кл., ниво Flyers - 51,5 т.2. Маргарита Тотева, 6 "в" кл., А1 - 54 т.3. Станислав Василев, 5 "в" кл., А1 - 52,5 т.4. Надежда Краевска, 8 "а" кл., А2 - 70,5 т.5. Мишел Дудев, 9 "б" кл., В1 - 44 т.6. Девора Цочева, 10 "а" кл., В2 - 57 т.7. Иван Камачаров, 10 "а" кл., В2 - 67,5 т.8. Валентин Йорданов, 12 "а" кл., С1 - 65,5 т.Със своя резултат Маргарита Тотева се класира на трето място в своето ниво А1. Тя и нейната преподавателка по английски език Поля Минкова ще бъдат наградени на ежегодната национална конференция Cambridge Day, която ще се проведе в София на 23.04.2016 г.


  Изабела Христова с европейска титла по самбо

Изабела Христова с европейска титла по самбо
Единадесетокласничката от СОУ "Васил Левски“ - Троян Изабела Христова спечели европейска титла по самбо. Тя взе златен медал в провелото се от 8-ми до 11-ти април в Тулуза (Франция) първенство. Изабела Христова тренира в СК по джудо и самбо "Чавдар" - Троян под ръководството на Николай Матев, който е и преподавател по физическо възпитание и спорт в СОУ "Васил Левски“.

Изабела грабна златото в категория до 56 кг, побеждавайки на финала представителката на Русия. Нашата състезателка демонстрира сила и воля в тежката финална битка и заслужено спечели престижната европейска титла.

Златният медал е високо постижение за България, Троян и за СОУ "Васил Левски“ .